Då har vi varit på tävling igen!!

Denna gången var det Andreas, Kim och Paula som skulle tävla.
Paula och Andreas skulle göra debut i ringen och Kim skulle kliva upp för tredje gången.

Morgonen började med att vi åkte från Jönköping kl 05 och styrde skutan mot Stockholm. Denna gång var det South Side MT som stod för galan ”Southside Battle 2”.
Efter invägning, läkarkontroll och den traditionsenliga hotellfrukosten så började förberedelserna för match.

Paula var först ut och uppvärmningen blev tyvärr lite stressig för hon skulle även hjälpa till att vara poängdomare och arrangören ville ha ett möte för att planera vilka matcher som hon skulle döma. Detta gjorde dom 30 min innan hon skulle upp i ringen. Inte så bra planering kanske, men det fixade hon galant. Paula kändes stabil och fokuserad. Väl inne i ringen gav hon allt. Tyvärr var domaren väl hård mot Paula och hon fick flera tillsägelser om att hon slog för hårt, vilket vi andra tyckte att även hennes motståndare gjorde. Efter 3 ronders jämnt och tufft krig gick lotten tyvärr till Paulas motståndare. Men Paula var väldigt glad och nöjd ändå och jag var väldigt stolt över henne.

Efter Paulas match var det dags för henne att börja döma och för Kim att börja värma upp. Kim var väldigt lugn och sansad och klev in i ringen med ett stort självförtroende. Kim tog kommandot direkt i matchen och visade att det var hans match. Vi märkte att han hade ett stort övertag i clinchen, så i första rondpausen gav jag honom i uppgift att fortsätta med clinchen vilket han gjorde och det slutade med att Kim vann matchen med 2-1 vilket var ganska konstigt då alla tyckte han var en klar vinnare. 3-0 hade varit mer rättvist, men så är det i en bedömningssport.

Sist ut va Andreas. Han kändes stabil i uppvärmningen men väl inne i ringen så fick han inte till det ordentligt. Hans motståndare var bättre tekniskt och Andreas blev svept ett antal gånger vilket är väldigt psykiskt påfrestande. Sa till Andreas i rondpauserna att hålla distansen och använda sin boxning mer för hans motståndare hade väldigt öppen guard och nästan alla Andreas slag gick förbi den. Detta försökte Andreas med men lyckades inte riktigt. Efter 3 ronders hårt slit så gick tyvärr vinsten till Andreas motståndare.

Jag är otroligt stolt över alla 3 och det har varit en fröjd att få träna er. Nu är det bara ner och fortsätta nöta. Nu vet vi vad vi behöver öva på.

Tack och hej…

Johanna Kumlin
Heavy Hands Muay Thai
Paula Kim Andreas