2 veckor, 2 VM-silver, 3 debuter, 10 matcher…

Det har varit en fortsatt intensiv höst för Heavy Hands Muay Thai. Planen var att vår landslagsrepresentant Erik Berglund skulle fightas om den nordiska titeln i thaiboxning i november. Men på grund utav ett sent avhopp från motståndaren fick planen ändras. Istället tog vi sikte mot K1 Open World Championship i Montecatini Italien och bestämde oss för att skicka två fighters. Ett mästerskap med drygt 600 deltagare från över 20 nationer.
 Erik Berglund lyckades slå ut sin mer rutinerade franska motståndare i semifinalen och ställdes mot värdnationens representant i finalen. Efter 3 hårda och jämna ronder dömdes tyvärr italienaren som segrare. Heavy Hands lyckades dock ta hem två silver i ett världsmästerskap som gick i ett nytt regelverk för våra fighters. Inte illa pinkat.
IMG_3054

Helgen efter Italien var det dags för teamet att bege sig till Kalmar där tre av vårt tävlingsteam skulle debutera i thaiboxningsringen. Stephanie, Robin och Martin kunde efter en lång dag stoltsera med tre mycket bra prestationer i debuterna där två av tre domslut gick i Heavy Hands favör. Vi ser fram emot att följa deras utveckling på klubben och ute på arenorna framöver.
received_10153277886008583 received_10153277823338583 received_10153277787383583
Som avslutning på dessa intensiva veckor så stod Aneby som arrangör för AMT Open i lördags där Johanna Kumlin deltog i en 4-manna turnering och Fidde Oskarsson åter klev upp i ringen denna höst.
 Johanna inledde dagen med en övertygande poängseger i semifinalen och visade på stor variation av tekniker. Nu var det bara att återhämta sig inför finalen.
 Näst upp var Fidde med sitt stora fighterhjärta som visade att träningen har förbättrat flera av hans färdigheter men tyvärr räckte inte det hela vägen fram denna dag. En poängförlust som vi är säkra på kommer ta Fidde ytterligare ett steg framåt i sin utveckling.
 Sist upp för dagen var det återigen dags för Johanna där hon i finalen ställdes mot Clara som segrat i sin semifinal. Trots nästan 18 månaders frånvaro från tävlingsringen syntes ingen ringrost och Johannas beslutenhet att ta hem turneringens pokal visades vara stark nog för att även vinna dagens andra fight.
 En härlig avslutning på tre mycket intensiva helger i thaiboxningens tecken.
IMG_20151128_214329
På återseende
Jonatan Kumlin
Heavy Hands Muay Thai Jönköping